Treptele schimbării sau cum ai putea să îți aduci contribuția în această lume

Înțelepții spun că schimbarea începe cu tine și oricât de des ai auzit asta, ei au dreptate. Chiar au dreptate. Pe bune. Este serioasă treaba. Nu va veni nimeni să îți schimbe realitatea în care trăiești, să facă ceva în locul tău dacă tu nu pui mânuța să schimbi. Iar realitatea în care trăiești este suma a ceea ce ai în interiorul tău ( din nou, posibil să fi auzit și asta, tot de pe la înțelepți, și din nou ei au dreptate ). Mno, acum ce ne facem? Ștergem praful de pe interior. Așa, cu cârpa și detergentul să strălucească de curățenie. Mai un gând schimbat, focalizat mai pozitiv așa, mai o emoție gestionată, mai o alegere din inimă cu mintea alături, câte o mască dată jos și-o exprimare autentică. Iar dacă ești obișnuit cu listele, dacă îți place să notezi cu liniuță într-o agendă colorată cu buline roz îți ofer câteva ponturi pe care ai putea să le practici mai des în viața ta:

  • Fii autentic! Aruncă măștile, dă-le foc, n-ai nevoie de ele. Vrei ca oamenii să te placă pentru ceea ce ești și nu masca aia pe care o afișezi ( mno, care oricum consumă energie, timp și efort ). Arată-te așa cum ești, clasicul: „Be yourself!”.
  • Împărtășește. Povești. Stări. Trăiri. Alege să povestești despre progresul tău, despre viața ta, despre adevărul tău, pentru că în acest fel ai să îți găsești tribul, oamenii potriviți ție, cei care sunt pe aceași lungime de undă.
  • Fii recunoscător! Mulțumește! Pentru ce ai, pentru cine este cu tine … fă-ți un obicei din a scrie în fiecare seară câteva lucruri pentru care ești recunoscător. Și ai să vezi cum viața prinde alte culori!😉
  • Cultivă-ți compasiunea! Pentru câinele din fața blocului, pentru o floare, pentru bunicul de la etajul 8, pentru cel care îți vinde ziarul, pentru un prieten, pentru mama, pentru seful tău, pentru natură … pentru orice îți iese în cale. Caută compasiunea în inima ta apoi dă-o mai departe. ( iar dacă nu știi cum să faci asta, click aici pentru câteva ponturi )
  • Urmează-ți sufletul! Ce te face să tresări de bucurie?

Câte puncte urmezi deja?

Până data viitoare, te îmbrățișez cu mult drag,

💗

Sursă foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s