Când bulele se întâlnesc…

Când eram copil aveam o jucărie care îmi plăcea foarte mult – bubbles – acel flacon prevăzut cu un tub prin care suflai și ieșeau baloane de săpun … multe, multe balonaşe pluteau în aer și se împleteau elegant; sigur, ai avut și tu unul. 

Ca și bulele din flaconul descris mai sus, fiecare dintre noi trăiește într-o „bulă”Avem bula noastră: colorată sau nu, cu diferite gânduri, percepții, credințe, trăiri, perspective, experiențe, moduri de a acționa …

Fiecare om interpretează realitatea prin filtrele lui, prin „bula lui”.

Când oamenii interacționează unul cu celălalt, bulele se întâlnesc. Atunci când bula ta se întâlnește cu bula altei persoane este necesar să îți amintești tocmai de această „bulă”, pentru că o bulă înseamnă diferit, diferit de tine, de experiența ta, de felul în care gândești tu; atunci când îți amintești de ea, respecți spațiul celuilalt și ai să realizezi un schimb sănătos de informație ( gânduri, perspective, experiențe etc ). Nu ai să încerci să îți impui punctul de vedere ( pe criteriul „doar ce spun eu este bine și are sens”), și ai să întelegi că fiecare dintre noi are propriul filtru de interpretare și percepție a realității.

Pe de altă parte, pentru a înțelege punctul de vedere al celuilalt, este nevoie să ieși din „bula” ta și să pășește în „bula” celui din fața ta ( ori altfel spus „să te pui în papucii omului” ) – un shift de perspectivă. Aşa deschizi poarta către empatie, înțelegere și compasiune pentru omul de lângă tine. Creezi conexiune. 

O bulă, două bule, trei … prin interacțiunea lor se naște viața, schimbul de informație, conexiunea.

Sursă foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s